ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΟΥΑ ΓΚΡΑ
Υλικά (6 άτομα):
- 6 φέτες ψωμί για τοστ (χωρίς την κόρα)
- 6 φέτες ζαμπόν Πράγας
- 150 γραμ. κονσέρβα φουά γκρα (foie gras)
- 6 φέτες τυρί καμαμπέρ
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Απλώνετε από μία φέτα ζαμπόν πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού.
- Πάνω από το ζαμπόν, απλώνετε το φουά γκρα σε κομματάκια.
- Τέλος, τοποθετείτε πάνω στο πατέ από μία φέτα τυρί (αν δεν έχετε καμαμπέρ, μπορείτε να βάλετε ένα άλλο μαλακό τυρί).
- Ψήνετε τα καναπεδάκια στο φούρνο στους 200C για 2-3 λεπτά.
Χαβιάρι
Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...
Αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...
Σικορέ με μπέικον
Υλικά για 4 άτομα 4 μέτρια κεφάλια σικορέ 8 φέτες καπνιστό μπέικον 3 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο ξύλινες, μυτερές οδοντογλυφίδες Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Αφαιρούμε τα εξωτερικά...