ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΣΙΚΟΡΕ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

 

Υλικά για 4 άτομα
  • 4 μέτρια κεφάλια σικορέ
  • 8 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • ξύλινες, μυτερές οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα του σικορέαν είναι χτυπημένα, μαυρισμένα κλπ. και το πλένουμε.
  • Τυλίγουμε γύρω από κάθε σικορέ 2 φέτες μπέικον σα σπείρα και τις στερεώνουμε με τις ξύλινες, μυτερές, οδοντογλυφίδες.
  • Τοποθετούμε τα σικορέ σε ένα ταψί ρηχό με 60ml νερό. Τα ψήνουμε στο φούρνο γύρω στα 40 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο, ραντίζουμε κάθε σικορέ με 1/2 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο, τα γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη μεριά και τα αφήνουμε να ψηθούν άλλα 10 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγο ακόμα ξύδι (1 κουταλιά) και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρισμα: Τα σερβίρουμε αχνιστά ως συνοδευτικό πιάτο.

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Χαβιάρι

Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Φουά γκρα

Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ