ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ

 

Υλικά:
  • 1 πακέτο χρωματιστές πένες ή βίδες
  • 1 σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 3-4 ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
  • αρκετός ψιλοκομμένος άνηθος και μαϊντανός
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν
  • 1 ποτήρι. κρασιού λάδι
  • ½ κρασιού ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι απλό
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα μακαρόνια (όχι al dente).
  • Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με αρκετό νερό, για να φύγει η κόλλα.
  • Τα ρίχνουμε σε μία σαλατιέρα μαζι με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός των υγρών (μπαλασάμικο, λάδι και απλό ξίδι) και των μουστάρδων και ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε στο μούλτι το λάδι, τις μουστάρδες και τα ξίδια προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατα βούληση.
  • Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το μείγμα. Κλείνουμε με μεμβράνη τη σαλατιέρα και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες.
Συνήθως την ετοιμάζω το απόγευμα της προηγούμενης εάν θέλω να τη σερβίρω το μεσημέρι της επόμενης. Έτσι μένει πιο πολλές ώρες στο ψυγείο και αρωματίζονται τα ζυμαρικά από τα υλικά.

Πριν τη σερβίρουμε την αφήνουμε λίγο έξω από το ψυγείο. Είναι πιο νόστιμη όμως κρύα. Είναι ιδανική για μπουφέ γιατί φτουράει.

Καλή επιτυχία

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ