ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ
Υλικά:
- 1 πακέτο χρωματιστές πένες ή βίδες
- 1 σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας κάπαρη
- 3-4 ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
- αρκετός ψιλοκομμένος άνηθος και μαϊντανός
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν
- 1 ποτήρι. κρασιού λάδι
- ½ κρασιού ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι απλό
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Πριν τη σερβίρουμε την αφήνουμε λίγο έξω από το ψυγείο. Είναι πιο νόστιμη όμως κρύα. Είναι ιδανική για μπουφέ γιατί φτουράει.
Καλή επιτυχία
- Βράζουμε τα μακαρόνια (όχι al dente).
- Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με αρκετό νερό, για να φύγει η κόλλα.
- Τα ρίχνουμε σε μία σαλατιέρα μαζι με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός των υγρών (μπαλασάμικο, λάδι και απλό ξίδι) και των μουστάρδων και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε στο μούλτι το λάδι, τις μουστάρδες και τα ξίδια προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατα βούληση.
- Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το μείγμα. Κλείνουμε με μεμβράνη τη σαλατιέρα και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες.
Πριν τη σερβίρουμε την αφήνουμε λίγο έξω από το ψυγείο. Είναι πιο νόστιμη όμως κρύα. Είναι ιδανική για μπουφέ γιατί φτουράει.
Καλή επιτυχία
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...