Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό για να βράσει το μπρόκολο, το οποίο ΔΕΝ θα πετάξουμε γιατί εκεί θα βράσουμε αργότερα τις πένες! Δεν ξεχνάμε να βάλουμε λίγο λάδι και αλάτι στο νερό.
- Το μπρόκολο πρέπει να βράσει τόσο ώστε να είναι τραγανό και να μην λιώνει στο πιρούνι. Βράζει, το κόβουμε σε μέτρια κομματάκια και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ψιλοκόβουμε τις δύο σκελίδες σκόρδο ενώ την τρίτη την βάζουμε ολόκληρη.
- Αφού μαλακώσει λίγο το σκόρδο και ενώ το λάδι καίει καλά, ρίχνουμε το μπρόκολο και τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε συχνά για να μην λιώσει το μπρόκολο.
- Κατόπιν βράζουμε τις πένες και όταν είναι έτοιμες τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπρόκολο για να τσιγαριστούν μια φορά σε δυνατή φωτιά.
- Τρίβουμε τυρί πεκορίνο και σερβίρουμε.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...