Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Υλικά (για τη σάλτσα):
- 1 κρεμμυδάκι μέτριο ψιλοκομμένο
- λίγο σκορδάκι
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- λίγο (3-4 λουρίδες) μπέικον ψιλοκομμένο
- 100 ml κρασί λευκό
- 2 κουτ. σούπας τυρί τριμμένο
- φρέσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- Βράζουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών και προσθέτουμε τις
πένες.
- Σοτάρουμε σε λίγο λαδάκι το κρεμμυδάκι, το σκορδάκι και το
μπέικον. Μόλις σοταριστούν, τα σβήνουμε με το κρασί μέχρι να
εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τέλος,
μπαίνει το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
- Αφού σουρώσουμε τις πένες, τις ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα και αν
θέλουμε, προσθέτουμε από επάνω τυρί τριμμένο.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...