Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθύ,ζεστό κόκκινο χρώμα.Έντονο,πρωτόγνωρο άρωμα με αίσθηση μπαχαρικών.Πλούσιος όγκος και επίγευση.
Συνδυασμοί:
Ανοίγεται 30 λεπτά πριν την κατανάλωση και σερβίρεται στους 16οC με φουά γκρα,έντονα τυριά,κόκκινο κρέας ψητό ή με σάλτσα και κυνήγι.
Σαγκρία (No2)
Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...
Κρασιά Ζίτσα
Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...