Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ).
Τα κρασιά Ζίτσα είναι περισσότερο γνωστά σαν ημιαφρώδη, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πετυχημένες προσπάθειες από ντόπιους οινοπαραγωγούς για ξηρά, ήσυχα κρασιά που θυμίζουν έντονα εκείνα της Β.Ιταλίας.

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (Νο 3)

Υλικά 1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί (προσοχή: όχι γλυκό, επ'ουδενί) 1 ποτηράκι κονιάκ 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι στικ κανέλας κομμένο σε κομμάτια γαρύφαλλο 1 μήλο κ' 1 αχλάδι κομμένα σε πολύ μικρά...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ