ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΑΣΙΑ
ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΑΜΟΥ

 

Τα ξηρά, λευκά, μοσχάτα κρασιά της Σάμου είναι μια ξεχωριστή οικογένεια κρασιών. Διακρίνονται για την απαλή και ισορροπημένη γεύση τους. Συνδυάζουν αρμονικά το γεύμα σας, αλλά πίνονται ευχάριστα και μόνα τους.

    Ξηρά κρασιά
  • Χρυσή Σάμαινα: Λευκό ξηρό από σταφύλια ειδικής επιλογής και ελαφρό άρωμα μοσχάτου.
  • Δορυσσα: Αρχαία ονομασία της Σάμου. Λευκό ξηρό με ισορροπημένη γεύση.
  • Σελανα: Ροζέ ξηρό κρασί. Το όνομα προέρχεται από τη «σελήνη» (δωρικός τύπος), που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν η κόρη του Υπερίωνα.
  • Σαμαινα: Ξηρό λευκό με άρωμα μοσχάτου. Αρχαία σαμιακή τριήρης, εξαιρετικά ταχύπλοη με πλώρη σε σχήμα καπρείου ρύγχους.

Την οινοποίηση και το εμπόριο των κρασιών Σάμου έχει αναλάβει η Ενωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ). Περισσότερες πληροφορίες για τα κρασιά Σάμου θα βρείτε στο site τους. Εκτός από τα ξηράκρασιά, πολύ ωραία είναι και τα γλυκά κρασιά Σάμου τα οποία συνδυάζονται ωραία με τυριά, γλυκά και επιδόρπια.

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ