ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΑΣΙΑ
ΣΑΓΚΡΙΑ (ΝΟ 3)

 

Υλικά
  • 1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί (προσοχή: όχι γλυκό, επ'ουδενί)
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • στικ κανέλας κομμένο σε κομμάτια
  • γαρύφαλλο
  • 1 μήλο κ' 1 αχλάδι κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
  • φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι κομμένες σε πολύ μικρά κομμάτια
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη

Παρασκευή

  • Σε μια μεγάλη κανάτα βάζετε όλα τα υλικά και φροντίζετε να ανακατέψετε πολύ καλά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αφήνετε την κανάτα μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες.
  • Πριν την σερβίρετε βγάζετε το γαρύφαλλο,την κανέλα και τις φλούδες.
  • Τα φρούτα είναι στην δική σας ευχέρεια αν θα τα αφήσετε ή αν θα τα βγάλετε. Αν τα έχετε κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια, άρα και έχουν μαλακώσει πολύ, μπορείτε να τα αφήσετε.
    Αν όχι, ή αν πρόκειται να βάλετε την σανγκρία σε μπουκάλι, βγάλτε τα.

Προτεινόμενος τρόπος σερβιρίσματος είναι σαν το fruit punch, μέσα σε μια μεγάλη γαβάθα με κουτάλα σερβιρίσματος. Αλλά αν δεν διαθέτετε, και μια κανάτα με μεγάλο στόμιο κάνει μια χαρά τη δουλειά.

Προσοχή γιατί με τη σανγκρία γίνονται τα χειρότερα μεθύσια!

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΚΡΑΣΙΑ

Μοσχάτο Σάμου

Τα ξηρά, λευκά, μοσχάτα κρασιά της Σάμου είναι μια ξεχωριστή οικογένεια κρασιών. Διακρίνονται για την απαλή και ισορροπημένη γεύση τους. Συνδυάζουν αρμονικά το γεύμα σας, αλλά πίνονται ευχάριστα και...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (Νο 3)

Υλικά 1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί (προσοχή: όχι γλυκό, επ'ουδενί) 1 ποτηράκι κονιάκ 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι στικ κανέλας κομμένο σε κομμάτια γαρύφαλλο 1 μήλο κ' 1 αχλάδι κομμένα σε πολύ μικρά...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ