ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΑΣΙΑ
ΣΑΓΚΡΙΑ (ΝΟ 4)

 

Σανγκρία! Μας έρχεται από την Ισπανία!
Αλκοολούχο,βέβαια, αλλά δροσιστικό και φρουτένιο!
Υπάρχει και έτοιμη στα σουπερ-μάρκετ, αλλά είναι καλύτερο να φτιάξουμε τη δική μας, με φρέσκα φρούτα. Πώς;
Eυκολα και γρήγορα:

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί (όχι γλυκό)
  • 2 φλυτζάνια χυμό πορτοκάλι
  • 6 ροδέλες ανανά από κονσέρβα
  • 2 πορτοκάλια σε κομματάκια
  • 2 ροδάκινα σε κομματάκια
  • 1/4 φλυτζανιού Grand Marnie
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι λεμονάδα
  • 1 φλυτζάνι σόδα
  • πάγο θρυμματισμένο ή σε παγάκια
  • ροδέλες από φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε τα πρώτα 7 υλικά σε μεγάλη κανάτα ή γυάλινο μπώλ. Πρίν σερβίρουμε,την τελευταία στιγμή, προσθέτουμε τα επόμενα 3 υλικά και γαρνίρουμε με τις ροδέλες φλούδας πορτοκαλιού και λεμονιού.

Πιο εντυπωσιακό είναι να βάλουμε τη σανγκρία σε γυάλινο μπωλ και με τη βοήθεια μιας όμορφης κουτάλας να σερβίρεται καθένας μόνος του.

Μαζί μπορούμε να σερβίρουμε μια πιατέλα με διάφορα λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια και περιχυμένα με λιγο ξύδι και αλάτι (π.χ. αγγούρι,καρότο), διάφορες ελίτσες γεμιστές, αλμυρά σνάκ (Bake Rolls),κρακερακια κτλ.

Καλή σας διασκέδαση!
Αγγέλα η Σαλονικιά.

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΚΡΑΣΙΑ

Μοσχάτο Σάμου

Τα ξηρά, λευκά, μοσχάτα κρασιά της Σάμου είναι μια ξεχωριστή οικογένεια κρασιών. Διακρίνονται για την απαλή και ισορροπημένη γεύση τους. Συνδυάζουν αρμονικά το γεύμα σας, αλλά πίνονται ευχάριστα και...

ΚΡΑΣΙΑ

Πώς παρασκευάζεται το κρασί

Παρασκευή Κρασιού: Τα σταφύλια μαζεύονται μόλις ωριμάσουν και πατιούνται σε ειδικά πατητήρια, για να προκύψει ο χυμός που ονομάζεται γλεύκος. Οταν πρόκειται να παρασκευαστούν κρασιά ειδικού τύπου,...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ