ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΤΣΑΤΝΕΙ (ΙΝΔΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ)
Υλικά:
- 500 γραμ. ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 1 λίτρο νερό
- 1 ½ φλυτζ. άσπρο ξύδι
- 3/4 φλυτζ. σουλτανίνα
- 2 σκελίδες σκόρδο περασμένο από την πρέσα
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- ½ φλυτζ. χυμός πορτοκαλιού
- 4 - 5 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 1 φλυτζ. ζάχαρη (προτιμότερη η μαύρη)
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός απο τη ζάχαρη και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα περίπου 30 λεπτά μέχρι να γίνουν πολτός.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη χωρίς να βράζει το μείγμα. Δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει ξεσκέπαστο πάντα περίπου 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Αδειάστε σε βάζα που προηγουμένως έχετε αποστειρώσει σε βραστό νερό.
- Σφραγίζετε όταν έχουν κρυώσει. Γίνεται αρκετά μεγάλη ποσότητα (δώστε και κανένα βαζάκι σε κάποιο φίλο ή φίλη).
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...