ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΤΣΑΤΝΕΙ (ΙΝΔΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ)

 

Υλικά:
  • 500 γραμ. ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 ½ φλυτζ. άσπρο ξύδι
  • 3/4 φλυτζ. σουλτανίνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο περασμένο από την πρέσα
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ φλυτζ. χυμός πορτοκαλιού
  • 4 - 5 κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 1 φλυτζ. ζάχαρη (προτιμότερη η μαύρη)
Εκτέλεση:
  • Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός απο τη ζάχαρη και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα περίπου 30 λεπτά μέχρι να γίνουν πολτός.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη, χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη χωρίς να βράζει το μείγμα. Δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει ξεσκέπαστο πάντα περίπου 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  • Αδειάστε σε βάζα που προηγουμένως έχετε αποστειρώσει σε βραστό νερό.
  • Σφραγίζετε όταν έχουν κρυώσει. Γίνεται αρκετά μεγάλη ποσότητα (δώστε και κανένα βαζάκι σε κάποιο φίλο ή φίλη).
Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μήνες περίπου. Συνοδεύει φαγητά με κάρυ, αλλά και κρύα κρέατα. Χρησιμοποιήστε το και σαν ντιπ με τσιπς.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ