ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
KERDOMEL
Υλικά
- 700 γραμ. αρνάκι γάλακτος (το ψαχνό, όχι κοκάλα)
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- 1 κουτ. σούπας κύμινο
- 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο
- λίγο δυόσμο
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 1 φλυτζάνι βερίκοκα ξερά
- 1 κρεμμύδι
- 2 ποτήρια νερό με 2 κύβους knorr
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Γύρω -γύρω από το ρύζι, στολίζω με βερίκοκα στα οποία απάνω ρίχνω λίγο μοσχοκάρυδο για χρώμα.
- Καλύπτω τα βερίκοκα με νερό και τα αφήνω μέχρι να φουσκώσουν. (Όλο το βράδυ θα ήταν ιδανικό).
- Μαρινάρω το αρνάκι στο χυμό πορτοκαλιού με όλα τα μπαχαρικά. (Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα- αν μπορώ και όλο το βράδυ. Ανακατεύω κατά διαστήματα).
- Τσιγαρίζω το αρνάκι στο λάδι και στο κρεμμύδι και μόλις αρχίσει να ροδίζει βάζω το νερό με το knorr, τα βερίκοκα και το βράζω μέχρι να λιώσει το αρνάκι. (Επειδή θα χρειαστώ νερό κατά το μαγείρεμα, κρατάω το νερό που φούσκωσαν τα βερίκοκα και συμπληρώνω κάθε φορά που χρειάζεται. Συνήθως το παίρνει όλο).
Γύρω -γύρω από το ρύζι, στολίζω με βερίκοκα στα οποία απάνω ρίχνω λίγο μοσχοκάρυδο για χρώμα.
Kerdomel
Υλικά 700 γραμ. αρνάκι γάλακτος (το ψαχνό, όχι κοκάλα) χυμό από 2 πορτοκάλια 1 κουτ. σούπας κύμινο 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο λίγο δυόσμο λίγο μοσχοκάρυδο 2 κουτ. σούπας λάδι 1 φλυτζάνι βερίκοκα ξερά 1...
Γεμιστές πιπεριές με σταφίδες και μήλο
Υλικά: 12 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) 700gr. κιμά 1 κρασοπότηρο ρύζι Καρολίνα 1 νεροπότηρο λάδι αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη 1 κρεμμύδι ψιλοκ/νο...
Ψαρονέφρι Βότκα Πορτοκάλι
Υλικά για 4 άτομα: 3 φιλέτα ψαρονέφρι 1 κρεμμύδι (τριμμένο) 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα) 6 πορτοκάλια 2 κλωναράκια δενδρολίβανο 3 φύλλα λουΐζα Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο 2...