ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗΛΟ
Υλικά:
- 12 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες)
- 700gr. κιμά
- 1 κρασοπότηρο ρύζι Καρολίνα
- 1 νεροπότηρο λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκ/νο
- 1 μήλο τριμμένο στον τρίφτη
- 1 χούφτα ξανθές σταφίδες
- 1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε τη γέμιση με όλα τα υλικά και γεμίζουμε τις πιπεριές, όπως στα κλασσικά γεμιστά.
- Τις βάζουμε σε ταψί χωρίς νερό και ψήνουμε στους 200 C για περίπου 1 ½ ώρα.
Προσοχή: την πρώτη ώρα σκεπάζουμε το ταψί και την υπόλοιπη μισή ώρα ψήνουμε το φαγητό ξεσκέπαστο.
Kerdomel
Υλικά 700 γραμ. αρνάκι γάλακτος (το ψαχνό, όχι κοκάλα) χυμό από 2 πορτοκάλια 1 κουτ. σούπας κύμινο 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο λίγο δυόσμο λίγο μοσχοκάρυδο 2 κουτ. σούπας λάδι 1 φλυτζάνι βερίκοκα ξερά 1...
Γεμιστές πιπεριές με σταφίδες και μήλο
Υλικά: 12 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) 700gr. κιμά 1 κρασοπότηρο ρύζι Καρολίνα 1 νεροπότηρο λάδι αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη 1 κρεμμύδι ψιλοκ/νο...
Ψαρονέφρι Βότκα Πορτοκάλι
Υλικά για 4 άτομα: 3 φιλέτα ψαρονέφρι 1 κρεμμύδι (τριμμένο) 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα) 6 πορτοκάλια 2 κλωναράκια δενδρολίβανο 3 φύλλα λουΐζα Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο 2...