ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Υλικά:
- 5 μετρίου μεγέθους και ωριμότητας ντομάτες
- 5 μετρίου μεγέθους πράσινες πιπεριές με φαρδιά βάση για να στέκονται όρθιες
- μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ένα μάτσο μαϊντανό, λίγο δυόσμο ψιλοκομμένα
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 6 φλιτζανάκια ρύζι νυχάκι
- ελαιόλαδο
- μια κουταλιά της σούπας καρφάκια γαρύφαλλου
- αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα
Εκτέλεση:
Καλή όρεξη!
- Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις πιπεριές
και το περνάμε όλο από το multi. Τις τοποθετούμε σε ανάλογο ταψί και πασπαλίζουμε το εσωτερικό των ντοματών με λίγη ζάχαρη και κανέλα.
- Σε μια κατσαρόλα-πλακερό ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μυρωδικά (κρεμμύδι, μαϊντανό, δυόσμο, σκόρδο) ίσα να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον κιμά να τσιγαριστεί κι αυτός ανακατεύοντας και πατώντας τον συνέχεια μ’ ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το ρύζι, περισσότερο από τον μισό πιπεροντοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι και τα γαρύφαλλα.
- Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και αλλάζουμε τα καπάκια όπως λέει στο «Γιάντες» η Αμάντα Μιχαλοπούλου, δηλ. στις πιπεριές αυτά των ντοματών και στις ντομάτες των πιπεριών.
- Ρίχνουμε γύρω στο ταψί τον υπόλοιπο πιπεροντοματοπολτό, αλατοπιπερώνουμε πάνω από τα καπάκια και τέλος ρίχνουμε από μια κουταλιά της σούπας περίπου ελαιόλαδο πάνω από κάθε γεμιστό.
- Προαιρετικά, μπορούμε να έχουμε κόψει πατάτες να τις έχουμε αλατοπιπερώσει και να τις βάλουμε ολόγυρα στο ταψί προτού ρίξουμε τον πολτό.
- Ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς, για φούρνο με αέρα.
Καλή όρεξη!
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί
Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...