ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
Υλικά:
- 1 ½ κιλό ντομάτες ώριμες
- 1 κιλό πιπεριές πράσινες
- ½ κιλό κολοκυθάκια
χοντρά
- 3-4 μελιτζάνες στρόγγυλες μικρές
- ½ κιλό πατάτες
- 3/4 φλ. λάδι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Υλικά για τη γέμιση:
- ½ κιλό ρύζι για γεμιστά
- 3 κρεμμύδια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- την ψίχα από τις ντομάτες
- την ψίχα από τις μελιτζάνες
ψιλ/νη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 φλ. λάδι - αλάτι, πιπερι
- Πλένουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Κόβουμε
τα καπάκια από τις ντομάτες και με κουτάλι αφ
αιρούμε το εσωτερικό τους. Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και
αφαιρούμε τα σπόρια τους. Ανοίγουμε τα κολο
κυθάκια και τις μελιτζάνες. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μεγάλο ταψί
και τα αλατίζουμε εσωτερικά
- Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα κρεμμύδια και τη σάρκα από τις
ντομάτες. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια
με το λάδι και προσθέτουμε το ψαχνό από τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε τα
3/4 από την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρ
ι, το δυόσμο και το μαϊντανό
- Μόλις πάρει βράση η ντομάτα, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε
για 3'-4'. Το ρύζι δεν πρέπει να βράσει και
η γέμιση να είναι αρκετά ζουμερή
- Γεμίζουμε τα λαχανικά, έτσι ώστε το καθένα να περιέχει ¼
ρύζι και 3/4 ζουμί
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε χοντρές φέτες. Τις
ανακατεύουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα,
λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι. Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί ανάμεσα στα
λαχανικά
- Ρίχνουμε από πάνω στο ταψί την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα, το
υπόλοιπο λάδι και 1 φλ. νερό. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 200
C
Αγκινάρες Προβανσιάλ
(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....
Μελιτζάνες α λα Σισιλιέν
(προετοιμασία 35', ψήσιμο 30') Υλικά για 4 άτομα: 4 μελιτζάνες 1.200 γρ. ντομάτες τριμμένες χωρίς σπόρια & φλούδα 8 σκελ. σκόρδο λιωμένες 2 αβγά χτυπημένα 100 ml ελαιόλαδο λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι...
Κολοκυθάκια μαρινάτα
Υλικά για 4 άτομα: 600 γρ. κολοκυθάκια, σε φέτες κατά μήκος 25 γρ. αλεύρι λάδι για τηγάνι 100 γρ. ελαιόλαδο 1/2 κρεμμύδι ψιλ/νο 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νο 2 ποτήρια ξίδι φασκόμηλο ή δάφνη αλάτι Εκτέλεση:...