Εκτέλεση:
- Κόβουμε το επάνω μέρος από τις πιπεριές και τις ντομάτες και το κρατάμε. Αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές και την ψίχα από τις ντομάτες και την κρατάμε
- Καίμε το λάδι σε τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει, ρίχνουμε το ρύζι, το μαϊντανό, τον άνηθο, την ψίχα από τις ντομάτες και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε το μίγμα και γεμίζουμε τις ντοματοπιπεριές
- Κόβουμε τις πατάτες σε μακρόστενες φέτες και τα βάζουμε όλα σε ταψί λαδωμένο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45' περίπου
Γεμιστά λαδερά
Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...
Αγκινάρες Προβανσιάλ
(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....
Μελιτζάνες α λα Σισιλιέν
(προετοιμασία 35', ψήσιμο 30') Υλικά για 4 άτομα: 4 μελιτζάνες 1.200 γρ. ντομάτες τριμμένες χωρίς σπόρια & φλούδα 8 σκελ. σκόρδο λιωμένες 2 αβγά χτυπημένα 100 ml ελαιόλαδο λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι...