ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΠΡΟΒΑΝΣΙΑΛ
(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο)
Υλικά για 4 άτομα:
- 8 μικρές αγκινάρες
- 8 μικρά κρεμμυδάκια
- 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους
- χυμό 2 λεμονιών
- 1 σκελ. σκόρδου
- 3-4 κουτ. ελαιόλαδο
- 300 ml νερό
- λίγο μάραθο
- λίγο κόλιαντρο ξερό
- 1 φύλλο δάφνη
- αλάτι, πιπέρι σε κόκους
- 100 γρ. ελιές καλαμών
- 1 κύβο λαχανικών
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα σκληρά φύλλα τους και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις περιχύνουμε με το χύμο του ενός λεμονιού
- Ζεσταίνουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών, το λάδι, το χυμό του δεύτερου λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 5'
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα κρεμμύδια, τις φέτες ντομάτας. Βράζουμε για 20' μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Σερβίρουμε γαρνιρισμένες με ελιές
Γεμιστά λαδερά
Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...
Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές
Υλικά: 8 μελιτζάνες μακριές τσακώνικες 1 κιλό πιπεριές, ροδέλες 3 κρεμμύδια, φέτες 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες 1 1/2 κιλό ντομάτα ψιλ/νη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι 1 φλ. λάδι & λάδι για το...
Αγκινάρες Προβανσιάλ
(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....