ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΠΡΟΒΑΝΣΙΑΛ

 

(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο)

Υλικά για 4 άτομα:
  • 8 μικρές αγκινάρες
  • 8 μικρά κρεμμυδάκια
  • 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1 σκελ. σκόρδου
  • 3-4 κουτ. ελαιόλαδο
  • 300 ml νερό
  • λίγο μάραθο
  • λίγο κόλιαντρο ξερό
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι, πιπέρι σε κόκους
  • 100 γρ. ελιές καλαμών
  • 1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα σκληρά φύλλα τους και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις περιχύνουμε με το χύμο του ενός λεμονιού
  • Ζεσταίνουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών, το λάδι, το χυμό του δεύτερου λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 5'
  • Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα κρεμμύδια, τις φέτες ντομάτας. Βράζουμε για 20' μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Σερβίρουμε γαρνιρισμένες με ελιές

ΛΑΔΕΡΑ

Γεμιστά λαδερά

Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...

ΛΑΔΕΡΑ

Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές

Υλικά: 8 μελιτζάνες μακριές τσακώνικες 1 κιλό πιπεριές, ροδέλες 3 κρεμμύδια, φέτες 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες 1 1/2 κιλό ντομάτα ψιλ/νη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι 1 φλ. λάδι & λάδι για το...

ΛΑΔΕΡΑ

Αγκινάρες Προβανσιάλ

(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ