ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΟΥΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ

 

Υλικά για 6 άτομα:
  • 1 κιλό κουκιά φρέσκα
  • 10 αγκινάρες καθαρισμένες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να ή 4 κρεμμύδια μέτρια ψιλ/να
  • 1 ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλ/νο
  • 1 κουτ. αλεύρι κοφτή
  • χυμό 1 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τα κουκιά όπως τα φασολάκια και τα πλένουμε. Τα ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά σε καυτό νερό και τα σουρώνουμε.
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε νερό με λεμόνι.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα κουκιά και όταν πάρουν βράση ρίχνουμε τις αγκινάρες, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε. Προς το τέλος ρίχνουμε τον άνηθο.
  • Διαλύουμε το αλεύρι σε 3 κουταλιές νερό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση και να δέσει η σάλτσα.
Μπορούμε να μαγειρέψουμε τα κουκιά και καθαρισμένα.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μουσακάς

ΜΟΥΣΑΚΑΣ Υλικά: (για 6 άτομα) 4 χοντρές μελιτζάνες 6-7 πατάτες 1/2 κιλό κιμά καβουρδισμένο φρυγανιά τριμμένη 1 κούπα φέτα 1 κούπα κεφαλοτύρι λίγη ντομάτα πελτέ μπεσαμέλ Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις...

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί

Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μουσακάς

Υλικά (6 άτομα): 1-1.5 κιλό μεγάλες μελιτζάνες χοντρό αλάτι 1/4 φλυτζ. (60ml) ελαιόλαδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο (έξτρα) 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 1 κιλό αρνίσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ