ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

 

Υλικά:
  • 10 αγκινάρες
  • 3 μέτρια καρότα
  • 5 μικρά ξερά κρεμμύδια
  • 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4-5 πατάτες χοντροκομμένες
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2+3 μέτρια λεμόνια
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις τρίβετε με μισό λεμόνι και τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν (τα δυο λεμόνια μάλλον θα σας φτάσουν). Οταν ολοκληρώσετε το καθάρισμα, στραγγίζετε.
  • Σωτάρετε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις αγκινάρες και προσθέτετε τα καρότα σε φέτες, τα ξερά κρεμμύδια ολόκληρα και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνετε και κουνάτε την κατσαρόλα να ανακατευτούν.
  • Προσθέτετε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και μαγειρεύετε ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά, ελέγχοντας μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό.
  • Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το χυμό των 3 λεμονιών και τον άνηθο. Ανακατεύετε ανακινώντας την κατσαρόλα (καλύτερο μη χρησιμοποιήσετε κουτάλα και διαλυθούν) και αφήνετε να πάρουν ακόμα μία βράση και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Σημείωση: για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη χρησιμοποιήστε κατεψυγμένες αγκινάρες.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μουσακάς

ΜΟΥΣΑΚΑΣ Υλικά: (για 6 άτομα) 4 χοντρές μελιτζάνες 6-7 πατάτες 1/2 κιλό κιμά καβουρδισμένο φρυγανιά τριμμένη 1 κούπα φέτα 1 κούπα κεφαλοτύρι λίγη ντομάτα πελτέ μπεσαμέλ Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις...

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί

Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μουσακάς

Υλικά (6 άτομα): 1-1.5 κιλό μεγάλες μελιτζάνες χοντρό αλάτι 1/4 φλυτζ. (60ml) ελαιόλαδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο (έξτρα) 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 1 κιλό αρνίσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ