ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ

 

Υλικά για 4 άτομα:
  • 600 γρ. κολοκυθάκια, σε φέτες κατά μήκος
  • 25 γρ. αλεύρι
  • λάδι για τηγάνι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νο
  • 2 ποτήρια ξίδι
  • φασκόμηλο ή δάφνη
  • αλάτι
Εκτέλεση:
  • Αλευρώνουμε τα κολοκυθάκια, τα τηγανίζουμε σε μικρές ποσότητες σε καυτό λάδι και τα βγάζουμε σε βαθειά πιατέλλα
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, κατόπιν το σκόρδο, προσθέτουμε τη δάφνη, το ξίδι και λίγο αλάτι. Βράζουμε λίγα λεπτά
  • Ρίχνουμε το μίγμα στα κολοκυθάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν τουλάχιστον 24 ώρες

ΛΑΔΕΡΑ

Γεμιστά λαδερά

Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...

ΛΑΔΕΡΑ

Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές

Υλικά: 8 μελιτζάνες μακριές τσακώνικες 1 κιλό πιπεριές, ροδέλες 3 κρεμμύδια, φέτες 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες 1 1/2 κιλό ντομάτα ψιλ/νη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι 1 φλ. λάδι & λάδι για το...

ΛΑΔΕΡΑ

Αγκινάρες Προβανσιάλ

(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ