Εκτέλεση:
- Τρίβετε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Ψιλοκόβετε και το λάχανο. Τέλος ψιλόκοβετε το κρεμμυδάκι και το βάζετε σε μια μεσαία κατσαρόλα να σωταριστεί σε λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να "τσιτσιρίζει" προσθέτετε το λάχανο, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τον αρακά και το καλαμπόκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σωταριστούν ελαφρά.
- Προσθέτετε ζεστό νερό, ανάλογα με το πόσο ρύζι θέλετε να φτιάξετε. Η δοσολογία αυτή πάντως είναι για περίπου 2 κουπες ρύζι, άρα πρέπει να προσθέσετε περίπου 4 κούπες νερό. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.
- Το αφήνετε να βράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς- να μην είναι σούπα, αλλά ούτε και ...στόκος!- δοκιμάζοντας το ρύζι μήπως και χρειάζεται κι άλλο νερό. Κάθε φορά που προσθέτετε νερό, να θυμάστε να προσθέτετε και λίγο αλάτι.
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί
Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...