ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΒΟΤΚΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 

Υλικά για 4 άτομα:


  • 3 φιλέτα ψαρονέφρι
  • 1 κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα)
  • 6 πορτοκάλια
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 3 φύλλα λουΐζα
  • Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βύσσινο κομπόστα (στην παραλλαγή)
  • 2 ακτινίδια σε φέτες (στην παραλλαγή)
  • 1 κόφτο κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  • 1 ποτήρι του κρασιού βότκα
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
Δυσκολία
μέτρια
Είδος
Εκτέλεση:


  • Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα χαράζουμε ελαφρά κατα μήκος με ένα μαχαίρι.
  • Κόβουμε το ένα πορτοκάλι σε φέτες (μισοφέγγαρο) αφού πρώτα έχουμε κρατήσει το ξύσμα του και στύβουμε τα υπόλοιπα 5 πορτοκαλια.
  • Τσιγαρίζουμε τα φιλέτα σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με την βότκα.
  • Ανάβουμε αμέσως με ένα σπίρτο την βότκα (φλαμπε) και αφήνουμε να σβήσει από μόνη της η φωτιά.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και τις φέτες πορτοκαλιού* μαζί με το ξύσμα γλυκολέμονου.
  • Αφού φύγουν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε την ζάχαρη, την πάπρικα, το δενδρολίβανο, την λουΐζα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
  • Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο προκειμένου να δέσει και να αρωματίσει την σάλτσα μας.
  • Aφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να έχει μελώσει το ψαρονέφρι με μια παχύρευστη σάλσα πορτοκάλι.**
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

*Στην παραλλαγή προσθέτουμε και το βύσσινο με το ακτινίδιο.

**Χρειάζεται χαμηλή φωτιά στο ψήσιμο και δυνατή φωτιά στο τσιγάρισμα και περίπου 20 λεπτά ψησίματος προκειμένου να μην σας προκύψει ενα νερόβραστο κρέας. Στην περίπτωση που δεν σας δένει η σάλτσα, προσθέστε λίγο ακόμα βούτυρο ή κορν φλαουρ.

Απολαύστε το με Σανγκρία συνδυάζεται μοναδικά.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Kerdomel

Υλικά 700 γραμ. αρνάκι γάλακτος (το ψαχνό, όχι κοκάλα) χυμό από 2 πορτοκάλια 1 κουτ. σούπας κύμινο 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο λίγο δυόσμο λίγο μοσχοκάρυδο 2 κουτ. σούπας λάδι 1 φλυτζάνι βερίκοκα ξερά 1...

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Γεμιστές πιπεριές με σταφίδες και μήλο

Υλικά: 12 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) 700gr. κιμά 1 κρασοπότηρο ρύζι Καρολίνα 1 νεροπότηρο λάδι αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη 1 κρεμμύδι ψιλοκ/νο...

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Ψαρονέφρι Βότκα Πορτοκάλι

Υλικά για 4 άτομα: 3 φιλέτα ψαρονέφρι 1 κρεμμύδι (τριμμένο) 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα) 6 πορτοκάλια 2 κλωναράκια δενδρολίβανο 3 φύλλα λουΐζα Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο 2...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ