ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΒΟΤΚΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά για 4 άτομα:
- 3 φιλέτα ψαρονέφρι
- 1 κρεμμύδι (τριμμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα)
- 6 πορτοκάλια
- 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
- 3 φύλλα λουΐζα
- Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο
- 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι βύσσινο κομπόστα (στην παραλλαγή)
- 2 ακτινίδια σε φέτες (στην παραλλαγή)
- 1 κόφτο κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
- 1 ποτήρι του κρασιού βότκα
- 1 κουταλάκι πάπρικα
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
*Στην παραλλαγή προσθέτουμε και το βύσσινο με το ακτινίδιο.
**Χρειάζεται χαμηλή φωτιά στο ψήσιμο και δυνατή φωτιά στο τσιγάρισμα και περίπου 20 λεπτά ψησίματος προκειμένου να μην σας προκύψει ενα νερόβραστο κρέας. Στην περίπτωση που δεν σας δένει η σάλτσα, προσθέστε λίγο ακόμα βούτυρο ή κορν φλαουρ.
Απολαύστε το με Σανγκρία συνδυάζεται μοναδικά.
- Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα χαράζουμε ελαφρά κατα μήκος με ένα
μαχαίρι.
- Κόβουμε το ένα πορτοκάλι σε φέτες (μισοφέγγαρο) αφού πρώτα
έχουμε κρατήσει το ξύσμα του και στύβουμε τα υπόλοιπα 5
πορτοκαλια.
- Τσιγαρίζουμε τα φιλέτα σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και
το σκόρδο και σβήνουμε με την
βότκα.
- Ανάβουμε αμέσως με ένα σπίρτο την βότκα (φλαμπε) και
αφήνουμε να σβήσει από μόνη της η φωτιά.
- Κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και τις φέτες
πορτοκαλιού* μαζί με το ξύσμα γλυκολέμονου.
- Αφού φύγουν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε την ζάχαρη, την
πάπρικα, το δενδρολίβανο, την λουΐζα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά
για 20 λεπτά περίπου.
- Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο προκειμένου να δέσει και
να αρωματίσει την σάλτσα μας.
- Aφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να έχει μελώσει
το ψαρονέφρι με μια παχύρευστη σάλσα πορτοκάλι.**
*Στην παραλλαγή προσθέτουμε και το βύσσινο με το ακτινίδιο.
**Χρειάζεται χαμηλή φωτιά στο ψήσιμο και δυνατή φωτιά στο τσιγάρισμα και περίπου 20 λεπτά ψησίματος προκειμένου να μην σας προκύψει ενα νερόβραστο κρέας. Στην περίπτωση που δεν σας δένει η σάλτσα, προσθέστε λίγο ακόμα βούτυρο ή κορν φλαουρ.
Απολαύστε το με Σανγκρία συνδυάζεται μοναδικά.
Kerdomel
Υλικά 700 γραμ. αρνάκι γάλακτος (το ψαχνό, όχι κοκάλα) χυμό από 2 πορτοκάλια 1 κουτ. σούπας κύμινο 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο λίγο δυόσμο λίγο μοσχοκάρυδο 2 κουτ. σούπας λάδι 1 φλυτζάνι βερίκοκα ξερά 1...
Γεμιστές πιπεριές με σταφίδες και μήλο
Υλικά: 12 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) 700gr. κιμά 1 κρασοπότηρο ρύζι Καρολίνα 1 νεροπότηρο λάδι αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη 1 κρεμμύδι ψιλοκ/νο...
Ψαρονέφρι Βότκα Πορτοκάλι
Υλικά για 4 άτομα: 3 φιλέτα ψαρονέφρι 1 κρεμμύδι (τριμμένο) 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα) 6 πορτοκάλια 2 κλωναράκια δενδρολίβανο 3 φύλλα λουΐζα Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο 2...