Εκτέλεση:
- Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε (προαιρετικά)
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, λίγο λάδι και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για 3'
- Προσθέτουμε το κρασί, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, αλλά να μη λιώσουν, και να δέσει η σάλτσα τους
- Τρώγεται σκέτο, ζεστό ή κρύο, αλλά και συνοδεύει ψητά κρέατα ως γαρνιτούρα
Γεμιστά λαδερά
Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...
Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές
Υλικά: 8 μελιτζάνες μακριές τσακώνικες 1 κιλό πιπεριές, ροδέλες 3 κρεμμύδια, φέτες 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες 1 1/2 κιλό ντομάτα ψιλ/νη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι 1 φλ. λάδι & λάδι για το...
Αγκινάρες Προβανσιάλ
(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....