ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ ΤΟΥΡΛΟΥ
Υλικά:
- 4 μελιτζάνες σε κύβους
- ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα χοντρ/νη
- 1 πιπεριά, χοντρ/νη
- 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
- 1 σκελ. σκόρδου σε φετάκια
- φρέσκο κόλιαντρο ψιλ/νο
- μαϊντανό ψιλ/νο
- βασιλικό ψιλ/νο
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- αλάτι, πιπέρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο για 5'. Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη ντομάτα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 1 ώρα τουλάχιστον
- Προς το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά
- Η μελιτζάνα σε συνδιασμό με ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδα κ.λ.π. θεωρείται αφροδισιακή στη Μέση Ανατολή, ένας θεός ξέρει το γιατί
- Το σκόρδο θεωρείται επίσης κλασικό αφροδισιακό, όπως άλλωστε θεωρείται πανάκεια για κάθε χρήση
Ακόμη περισσότερο, αφροδισιακό θεωρείται το κρεμμύδι και πολύ περισσότερο το φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι
Γεμιστά λαδερά
Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...
Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές
Υλικά: 8 μελιτζάνες μακριές τσακώνικες 1 κιλό πιπεριές, ροδέλες 3 κρεμμύδια, φέτες 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες 1 1/2 κιλό ντομάτα ψιλ/νη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι 1 φλ. λάδι & λάδι για το...
Αγκινάρες Προβανσιάλ
(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....