ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Υλικά για 8 άτομα:
- 1 κιλό μελιτζάνες μακρόστενες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό πάτατες φέτες
- αλάτι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στα τρία. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό
για 10' και τις στραγγίζουμε
- Βάζουμε τις φέτες μία-μία σε λαδωμένο ταψί, ραντίζουμε με λάδι και προσθέτο
υμε τις πατάτες. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30΄ μέχρι να ροδίσουν
- Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σκορδαλιά, ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η σκορδαλιά και σερβίρουμε
Γεμιστά λαδερά
Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...
Αγκινάρες Προβανσιάλ
(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....
Κολοκυθάκια μαρινάτα
Υλικά για 4 άτομα: 600 γρ. κολοκυθάκια, σε φέτες κατά μήκος 25 γρ. αλεύρι λάδι για τηγάνι 100 γρ. ελαιόλαδο 1/2 κρεμμύδι ψιλ/νο 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νο 2 ποτήρια ξίδι φασκόμηλο ή δάφνη αλάτι Εκτέλεση:...