ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
HARISSA SAUCE
Υλικά:
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά (στρογγυλή, όχι Φλωρίνης)
- 1 κονσέρβα ντοματοπολτό μεσαίου μεγέθους (περίπου 300-400 γρ)
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Βασιλικό (προαιρετικό)
- Λίγη ζάχαρη
Τι κάνουμε:
- Βάζουμε σε μιξεράκι (μουλινετ) την πιπεριά, το ντοματοπολτό, το κρεμμύδι και το βασιλικό και αναμιγνύουμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά λάδι, και ανακατεύουμε μέχρι να έχει πυκνότητα πολτού ντομάτας.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη ανάλογα με τη γεύση μας.
Για πιο φρουτένια γεύση μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χυμό πορτοκάλι, ενώ για καυτερή γεύση με μαροκινά φαγητά, προσθέτουμε καυτερά πιπεράκια, ή σκόνη τσίλι.
Σερβίρεται με μαροκινά φαγητά (tagine, κους κους), ή τηγανητά/roasted λαχανικά (πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια...), ή πράσινη σαλάτα μαρούλι ή σαν dip!
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...