ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

 

Υλικά:
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. αλεύρι
  • 6 αβγά
  • 1 μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια, μετά τους κρόκους, ρίχνουμε τη ζάχαρη και στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Ψήνετε γύρω στη μισή ώρα με 40 λεπτά, στους 180-200C. Μην ανοίξετε το φούρνο κατά το ψήσιμο!

Καλή επιτυχία!!!

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπουγάτσα

Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε γυρω στο 1 λίτρο γάλα να κάψει μαζί με μια φλούδα λεμόνι. Ρίχνουμε και 160 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό και βράζουμε (ανακατεύοντας συνέχεια) μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ