ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ

 

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μπόλικο νερό να βράσει (πρέπει να σκεπάζει τα αυγά).
Οταν βράσει το νερό, ρίχνετε τα αυγά (προσεχτικά να μη σπάσουν).

  • Για σφιχτά αυγά, τα αφήνετε 15 λεπτά.
  • Για μελάτα αυγά, τα αφήνετε 5 λεπτά.
  • για ασθενείς, 3 λεπτά.
Αμέσως μετά τα βάζετε σε κρύο νερό για να μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε εύκολα.
Σημείωση: Οι χρόνοι μετριούνται από την ώρα που θα ρίξετε μέσα τα αυγά, δε μετράμε και το χρόνο βρασμού του νερού.

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπεσαμέλ Γιώτης

Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στραπατσάδα

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιτάκια με αλλαντικά

ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ