ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΑΥΓΑ ΦΛΑΜΕΝΚΟ
Υλικά (για 4 άτομα)
- 6 κουτ. ελαιόλαδο
- 2 φέτες ελαφρώς μπαγιάτικο ψωμί (καλύτερα για τοστ), σε κυβάκια
- 1/2 κιλό πατάτες, σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Λίγα (60γρ) πράσινα φασολάκια, σε κομματάκια
- 2 κολοκυθάκια, σε κομματάκια
- 1 κόκκινη μεγάλη πιπεριά, σε κομματάκια
- 4 ντομάτες σε φέτες
- 2 λουκάνικα chorizo (ισπανικά) για το 'αυθεντικό' ή απλά χωριάτικα λουκάνικα σε φέτες
- λίγο κόκκινο πιπέρι
- 4 αυγά
- Αλάτι, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
- Βάζουμε 2 κουτ. λάδι σ'ένα τηγάνι, και τηγανίζουμε το ψωμί (κρουτόν). Το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε 2 κουτ. λάδι στο τηγάνι, και προσθέτουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, για 15'.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, σωτάρουμε για 2-3 λεπτά. Κατόπιν τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και τις ντομάτες, το λουκάνικο, αλάτι και κόκκινο πιπέρι και σωτάρουμε για λίγο.
- Αλείφουμε με λάδι 4 γιουβετσάκια (ή αν δεν έχετε, ένα ταψάκι) και μοιράζουμε το μείγμα. Κάνουμε ένα λάκκο στη μέση και σπάμε από ένα αυγό.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10', μέχρι να γίνει το αυγό. Προσθέτουμε τα κρουτόν, και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...