ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΡΩΙΝΑ
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΠΙΠΕΡΑΝΤ

 

Υλικά:
  • 4 αβγά χτυπημένα όπως για ομελέτα
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 1 πιπεριά πράσινη και μια κόκκινη, προαιρετικά καυτερή
  • 2 κοπανισμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα για το τέλος
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες. Σοτάρετε τις ροδέλες με λάδι σε ένα τηγάνι.
  • Κόβετε τις πιπεριές σε ροδέλες και κατόπιν σε κυβάκια και τις προσθέτετε και αυτές στο τηγάνι. Ρίχνετε το σκόρδο, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε για 10-15 λεπτά να μαραθούν και να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτετε τα αβγά και τα ανακατεύετε σκραμπλ (scrambled). Τα ψήνετε ανάλογα με το πόσο δεμένα τα θέλετε, δηλ. περίπου 8-12 λεπτά.
Σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα και ρίχνετε και λίγη πάπρικα από πάνω. Ανάλογα με τα γούστα, πολύ προθέτουν λίγο πριν τα κατεβάσουν από τη φωτιά κάποιο τυρί σε κύβους, π.χ. χαλούμι, κλπ.
Καλή όρεξη...

Σημείωση ChiefChef: Και αυτή και όλες οι συνταγές του Κώστα Σαμαρτζή ( chefbookchefbook), που μας στέλνει (ευχαριστούμε, by the way), προέρχονται από το βιβλίο Λεξικό μαγειρικής - Εκδόσεις: Βιβλιοθήκη του Σεφ που έχουμε παρουσιάσει στο site πριν λίγο καιρό, και που αποτελεί έναν εκ των δύο συγγραφέων του. Αν μάλιστα κοιτάξετε δεξιά, θα βρείτε και κουτάκι για να το παραγγείλετε ταχυδρομικά.

ΠΡΩΙΝΑ

Scrambled Eggs

Πώς θα φτιάξετε καλά scrambled eggs: Τα καλά scrambled eggs δεν πρέπει να είναι στεγνά και καστανόχρωμα ή να μοιάζουν σα λάστιχο. Θα πρέπει να είναι ελαφριά και αφράτα και να λιώνουν στο στόμα μας....

ΠΡΩΙΝΑ

Pancakes

Υλικά 1 αβγό 1 κούπα γάλα 2 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σούπας ζάχαρη 1 κ.γλυκού μπέικιν 1/2 κ.γλυκού σόδα 1/2 κ.γλυκού αλάτι Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ενα...

ΠΡΩΙΝΑ

Βάφλες με κανέλα

Υλικά 125 γραμ. βούτυρο 3 αβγά 50 γραμ. ζάχαρη 1 βανίλια 250 γραμ. αλεύρι 1 κουτ. σούπας κανέλα 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ 125 ml χλιαρό νερό λίγη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα Εκτέλεση:...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ