Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια)
4 αυγά
1/2 lt. γάλα
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κούπα φέτα τριμμένο
1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο
λίγο πιπέρι
1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
500 gr. φαρινάπ
1 κούπα ελαιόλαδο
βιτάμ για να αλείψουμε τα ταψάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Περνάμε τα τυριά και το ζαμπόν από τον τρίφτη.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και την πιπεριά σε λεπτές ροδέλες.
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, τα αυγά, το λάδι και το γάλα και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν μία μέτρια ζύμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει πιο σφιχτό και ομοιόμορφο.
Στο τέλος χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 - 5 μπάλες και τις βάζουμε σε βουτυρωμένα ταψάκια της πίτσας, απλώνοντάς τα με τα δάχτυλα σε όλο το ταψάκι. Το αποτέλεσμα είναι μία απλωμένη λεπτή ζύμη (σαν της πίτσας). Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 30 λεπτά περρίπου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλή επιτυχία!
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...