ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΟΝΤΥ
Υλικά (για 6 άτομα):
- 400 γραμ. γραβιέρα (κομμένη σε κομματάκια)
- 300 γραμ. τυρί έμμενταλ (κομμένο σε κομματάκια)
- 1 1/3 φλιτζ. κιρς
- 1 1/3 φλιτζ. άσπρο ξηρό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κουτ. γλυκού καυτερά μπαχαρικά
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- λίγο τριμμένο άσπρο πιπέρι
- 15 φέτες άσπρο ψωμί κομμένο σε μικρά κυβάκια (χωρίς την κόρα)
Εκτέλεση:
- Κόβετε το σκόρδο στη μέση και τρίβετε με αυτό το κατσαρολάκι του φοντύ. Τοποθετείτε το κατσαρολάκι πάνω στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τα τυριά κομμένα σε μικρά κομμάτια (για να λιώσουν εύκολα και γρήγορα) και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα.
- Συνεχίζετε το ανακάτεμα και προσθέτετε το κρασί, το κιρς και τα μπαχαρικά. Δυναμώνετε τη θερμοκρασία. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Όταν το ζουμί είναι έτοιμο, μεταφέρετε το κατσαρολάκι πάνω στο καμινέτο, το οποίο έχετε ανάψει σε χαμηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να κρατά λιωμένο το τυρί. Αν δείτε ότι το τυρί πάει να πήξει, αυξήστε τη θερμοκρασία του καμινέτου.
Σερβίρισμα: Προσφέρετε σε ένα καλαθάκι τις μπουκίτσες ψωμιού ραντισμένες με κιρς ή κονιάκ ή αλειμένες με λίγο βούτυρο και σκόρδο. Για κρασί, πιείτε από αυτό που χρησιμοποιήσατε στην παρασκυή του ζωμού του φοντύ.
Μοσχάρι chow mein
Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...
Lecso (Ουγγρικό)
Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...
ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)
(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...