ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΤΥΡΙ

 

Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο.
Αλλά να θυμάστε πως το τυρί θα συνεχίσει να ωριμάζει, ανεξάρτητα από το πόσο καλά έχει αποθηκευτεί.

Τα σκληρά τυριά κρατούν συνήθως αρκετούς μήνες, ενώ τα μαλακά τυριά διατηρούνται 1-3 βδομάδες μετά το άνοιγμά τους, αν αποθηκευτούν σε αεροστεγή συσκευασία.
Επίσης, τα μεγάλα κομμάτια τυριού έχουν την τάση να διατηρούνται περισσότερο από τα τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια.

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

MORFAT Creamy

Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί

Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Φορμαέλλα Παρνασσού

Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών, στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού. Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ