Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τη φλούδα από τα φρούτα και αφήνουμε το κοτσανάκι.
- Τοποθετούμε το κρασί και τη ζάχαρη σ’ένα κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε την κανέλα, το χυμό λεμονιού και τα γαρίφαλα και το βάζουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό.
- Τοποθετούμε τα φρούτα όρθια στην κατσαρόλα (να σκεπάζονται από το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλυθούν (περίπου ένα τέταρτο με 20 λεπτά).
- Αφαιρούμε τα φρούτα από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε όρθια πάνω σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε από το σιρόπι την κανέλα και τα γαρίφαλα και το ξαναβράζουμε σε δυνατότερη φωτιά για να δέσει λίγο.
- Περιχύνουμε τα φρούτα με το σιρόπι και γαρνίρουμε με αμύγδαλα, ή για τους μη νηστεύοντες, με σαντιγί.
Αποξήρανση φρούτων
Η αποξήρανση των φρούτων εξαρτάται πολύ από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και την καλή κυκλοφορία του αέρα. Τα φρούτα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι φρέσκα και καλογινωμένα, ώριμα. Αν πρόκειται για...
Φρούτα Μεθυσμένα
Υλικά: 3 μήλα 3 αχλάδια σφιχτά 2 νεροπότηρα κρασί ξηρό κόκκινο 1 νεροπότηρο ζάχαρη λίγο χυμό λεμονιού 1 κομμάτι κανέλα μερικά καρφάκια γαρίφαλο αμύγδαλα για γαρνίρισμα (προαιρετικά) σαντιγί για...
Γλυκό του κουταλιού - σύκο
Υλικά: 2 κιλά ώριμα σύκα, προτιμητέα άσπρα 1/5 κιλό ζάχαρη 1 μικρή χούφτα γαρύφαλλο λίγη βανίλια (ένα χαρτί) Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα σύκα, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν....