Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το βιτάμ με το νερό και τη φαρίνα ώστε να γίνει μια μάλλον σφικτή ζύμη.
- Ανακατεύουμε τις ζάχαρες και τα κανελογαρύφαλα σ' ένα μπολ.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε χονδρές φέτες.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλο ανάμεσα σε λαδόχαρτο στο μέγεθος ενός πυρέξ ή ταψιού με διάμετρο 28cm.
- Στρώνουμε το ένα στο ταψί και απλώνουμε το μισό μείγμα ζάχαρης και τα μήλα.
- Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη και σκεπάζουμε με το άλλο φύλο της ζύμης και πιέζουμε να ενωθούν τα δυο φύλλα.
- Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...