Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα.
- Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε και λίγο κορν φλάουρ όσο πάρει, με το μάτι ώστε να πήξει λίγο. Ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά. Στρώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι, το φύλλο και βάζουμε τη γέμιση μήλου.
- Κάνουμε κορδονάκι γύρω-γύρω και διακοσμούμε με φύλλο και ψήνουμε. Αφού ψηθεί και κρυώσει λίγο, ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...