Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα σύκα, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα σύκα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε τρία τέταρτα να βράσουν.
- Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, την βανίλια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αποξήρανση φρούτων
Η αποξήρανση των φρούτων εξαρτάται πολύ από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και την καλή κυκλοφορία του αέρα. Τα φρούτα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι φρέσκα και καλογινωμένα, ώριμα. Αν πρόκειται για...
Φρούτα Μεθυσμένα
Υλικά: 3 μήλα 3 αχλάδια σφιχτά 2 νεροπότηρα κρασί ξηρό κόκκινο 1 νεροπότηρο ζάχαρη λίγο χυμό λεμονιού 1 κομμάτι κανέλα μερικά καρφάκια γαρίφαλο αμύγδαλα για γαρνίρισμα (προαιρετικά) σαντιγί για...
Γλυκό του κουταλιού - σύκο
Υλικά: 2 κιλά ώριμα σύκα, προτιμητέα άσπρα 1/5 κιλό ζάχαρη 1 μικρή χούφτα γαρύφαλλο λίγη βανίλια (ένα χαρτί) Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα σύκα, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν....