Εκτέλεση:
- Διαλέξτε 30 μικρές μελιτζάνες (1 κιλό). Αφαιρέστε τους τα κοτσάνια και την πρασινάδα.
- Με ένα μικρό μαχαίρι ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες. Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα μπωλ με νερό μέσα στο οποίο έχετε προηγουμένως στίψει χυμό λεμονιού (για 5 κιλά νερό 1 κούπα χυμό λεμονιού). Αυτό θα εμποδίσει τις μελιτζάνες να μαυρίσουν. Αφήστε τες στο νερό για ένα 24ωρο, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
- Στραγγίξτε τις μελιτζάνες. Κάντε μια μικρή σχισμή σε κάθε μελιτζάνα και βάλτε μέσα τους 1-2 αμύγδαλα.
- Βράστε για 5 λεπτά τη ζάχαρη και το νερό μαζί με την κανέλα και τις σκελίδες σκόρδου.
- Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το για ένα 24ωρο.
- Βράστε σε υψηλή φωτιά και αφαιρέστε τον αφρό. Μόλις πήξει, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Αφήστε το να βράσει ξανά (5-10 δευτερόλεπτα).
- Απομακρύνετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...