Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα μέσα σε κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το ρυζάλευρο και τη βανίλια και τα ρίχνουμε μέσα στο γάλα.
- Ζεσταίνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 2-3 λεπτά.
- Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος (όχι αντικολλητικό) με διάμετρο 26 εκατοστά και το αλείβουμε με το βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με την άχνη ζάχαρη μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, το σκεύους και τα τοιχώματα.
- Βάζουμε το μείγμα του ρυζάλευρου μέσα στο σκεύος και φροντίζουμε η επιφάνεια του, να είναι κατά το δυνατό ομαλή.
- Βάζουμε το σκεύος πάνω στην εστία της ηλεκτρικής κουζίνας σε μέση θερμοκρασία. Αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά (μέχρι να αρχίσει να μυρίζει γλυκιά καραμέλα) γυρίζοντας το σκεύος κατά διαστήματα ώστε το κάτω μέρος του μείγματος να ροδίσει ομοιόμορφα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ρίχνοντας από επάνω λίγο ροδόνερο (αν θέλουμε).
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...