ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΜΠΙ

 

Υλικά:
  • 1 λίτρο γάλα (κατά προτίμηση Όλυμπος ή Αμερικάνικης γεωργικής σχολής)
  • 75 έως 100 γραμ. νισεστέ
  • 1 ή 2 δόσεις βανίλιας
  • 10 έως 30 γραμ. ροδόνερο αναλόγως πόσο άρωμα και γεύση θέλετε να έχει το γλυκό σας, εγώ βάζω την μικρότερη ποσότητα
  • ζάχαρη λευκή όση θέλετε, εγώ για κάθε λίτρο γάλατος βάζω 1/4 του φλυτζανιού
  • ζάχαρη ακατέργαστη από ζαχαροκάλαμο, χρησιμοποιώ αυτή της "Φύσης"
  • ένα μικρό αλουμινένιο ταψί διαστάσεων 20Χ30Χ4 εκ. περίπου ή και λίγο μεγαλύτερο δεν θυμάμαι ακριβώς τις διαστάσεις του δικού μου
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
  • Αλείφετε καλά τον πάτο από το ταψί με ένα πινέλο με βούτυρο.
  • Στη συνέχεια, ρίχνετε ποσότητα ακατέργαστης ζάχαρης έτσι ώστε να κολλήσει πάνω στο βούτυρο σε όλο τον πάτο του ταψιού.
  • Την βάζετε στον φούρνο στο γκριλ μέχρι να καεί (να καραμελώσει) και το βγάζετε να κρυώσει.
  • Διαλύετε καλά το νισεστέ στο 1/3 του γάλακτος (εγώ τα χτυπώ στο μίξερ), τις βανίλιες, τη λευκή ζάχαρη και το ροδόνερο.
  • Ταυτόχρονα, ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία το υπόλοιπο γάλα και προσθέτετε το παραπάνω μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει αρκετά.
  • Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψί με την καμμένη ζάχαρη. Το μείγμα θα πρέπει να έχει κρυώσει (να έχει στερεοποιηθεί η ζάχαρη για να μην αναμιχθούν τα υλικά) και βάζετε το ταψάκι χαμηλά στον φούρνο όπου το ψήνεται στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Το αφήνετε να κρυώσει βάζοντας το ταψάκι μέσα σε κρύο νερό και το βάζετε στο ψυγείο.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ