Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε το νερό, τη ζάχαρη και το νισεστέ (το γλωσσάρι μας θα σας διαφωτίσει για το τι είναι ο νισεστές) και αφού διαλυθεί το αλεύρι το βάζετε στην φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
- Ρίχνετε το βούτυρο (προαιρετικά και αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα) και όταν ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αδειάζετε σε ταψί. Στρώνετε την επιφάνεια να γίνει λεία.
Όσο για την καραμελωμένη επιφάνεια αυτή γίνεται ως εξής:
Πασπαλίζετε με ζάχαρη ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και καίτε την ζάχαρη με την φλόγα ενός καμινέτου.
Αφήνετε να κρυώσει για καμμιά ώρα και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...