ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ
Υλικά:
- 500 γραμ. βούτυρο
- 500 γραμ. ζάχαρη
- μισό λίτρο νερό
- 250 γραμ. αλεύρι
- 1 ποτήρι του κρασιού ροδόνερο
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό
σαφράν (εγώ το βρήκα στην Πόλη, δεν
ξέρω αν υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά μπορείτε να βράσετε λίγο σαφράν
σε ελάχιστο νερό και να παρασκευάσετε το δικό σας)
Εκτέλεση:
Καλή απόλαυση
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη.
- Μόλις αρχίσει να σιροπιάζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα σκεύος και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και
ρίχνουμε κατόπιν το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει
ομοιόμορφος πολτός.
- Καθώς ανακατεύουμε τον πολτό ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι, το
ροδόνερο και το υγρό σαφράν.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη
κρέμα.
Καλή απόλαυση
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...