ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΙΟΥΝΕΦΕ (ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ)
Υλικά:
(ταψί 21 εκατοστά)
- 300 γραμ. φύλλο για κανταϊφι
- 200 γραμ. βούτυρο γάλακτος (λυωμένο)
- 250 γραμ. άσπρο μαλακό τυρί (ανθότυρο, μανούρι ή φρέσκο κατσικίσιο)
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Υλικά (για το σιρόπι):
- 1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 ½ φλυτζάνι νερό
- 5 σταγόνες χυμό λεμονιού
- Αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο και απλώνουμε το μισό φύλλο.
- Ραντίζουμε με το μισό βούτυρο. Απο πάνω απλώνουμε το τυρί που θα το έχουμε τρίψει με τα δάχτυλα, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και ραντίζουμε απο πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει, περίπου 3 λεπτά
- Κατεβάζουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
- Όταν βγάλουμε το κανταϊφι απο το φούρνο, όπως είναι καυτό περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι και αφήνουμε να απορροφήσει για μισή ώρα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...