Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε τα κάστανα σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και
τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από το νερό και καθαρίζουμε την εσωτερική
φλούδα.
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την βανίλια να βράσουν για 5
λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κάστανα, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά
και στη συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά.
- Αφήνουμε τα κάστανα μέσα στο σιρόπι για 24 ώρες, αφού πριν
αφαιρέσουμε την βανίλια.
- Ξαναβράζουμε τα κάστανα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου,
προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και φυλάμε σε βάζα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...