Υλικά (για το σιρόπι):
- 1 ½ ποτήρια νερό
- 1 ½ ποτήρια ζάχαρη
- λίγο χυμό λεμονιού
- Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για λίγα λεπτά.
- Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα μεγάλο τετράγωνο πυρέξ. Τις περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Προσοχή να μην γίνουν πολύ μαλακές.
- Για να ετοιμάσουμε τις δυο κρέμες: ζεσταίνουμε 3 ποτήρια γάλα μία μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε 1 ποτήρι κρύο γάλα με μισό ποτήρι ζάχαρη και 9 κουταλιές άνθος αραβοσίτου. Έπειτα προσθέτουμε το ζεστό γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήζει η κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη κανέλα.
- Για την κρέμα πορτοκάλι: ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθούν τα υλικά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέμα. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα πορτοκάλι πάνω από την κρέμα βανίλια.
- Το αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Και έτοιμο.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...