Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία!!!
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
- Τις κόβουμε στη μέση, τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι και τις ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μαριναριστούν περίπου δύο ώρες
- Στη συνέχεια βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, έχοντας κρατήσει μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη για την
κρέμα, και το νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι τις φράουλες και βράζουν μέχρι να μαλακώσουν
- Κόβουμε στη μέση το τσουρέκι μας, αφαιρούμε την κόρα και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ μακρόστενο έτσι ώστε να πιάσει όλο τον πάτο
- Περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι κρατώντας τις φράουλες στην άκρη
- Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα. Από το γάλα παίρνουμε μισό ποτήρι, βάζουμε το φακελάκι με την σκόνη βανίλια και τη μία κουταλιά ζάχαρη που έχουμε κρατήσει
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα του ποτηριού ανακατεύοντας συνεχώς
- Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
- Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο μας τσουρέκι και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο
- Χτυπάμε στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος με τις εσάνς βανίλιας εως να γίνουν σφιχτή σαντιγί
- Απλώνουμε και την σαντιγί πάνω από την κρέμα και βάζουμε μία-μία τις φράουλες πάνω από την σαντιγί
- Τέλος ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε
- Στολίζουμε με τα αμύγδαλα τις φράουλες και βάζουμε
το εκμέκ στο ψυγείο για όσες πιο πολλές ώρες μπορούμε να παγώσει καλά
Καλή επιτυχία!!!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...