για τα μπισκότα:
- 130 γραμ. βούτυρο φρέσκο
- 130 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 160 γραμ. αλεύρι
- 3 ασπράδια αβγών
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- λίγο γάλα
- κονιάκ
- κρέμα γάλακτος χτυπημένη με λίγη ζάχαρη άχνη
- τριμμένα φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)
- Ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη καλά, βάζουμε τους κρόκους και συνεχίζου
με να χτυπάμε τα υλικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα
υλικά για ακόμα 10 λεπτά.
Για τα μπισκότα: δουλεύουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα ασπράδια και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη ζύμη στο κορνέ και φτιάχνουμε μικρά μπισκότα σε βουτυρωμένο ταψάκι, ψήνουμε για 8 λεπτά.
- Φτιάχνουμε τη βάση της τούρτας με τα μπισκοτάκια αφού τα έχουμε βουτήξει σε γάλα με κονιάκ και "στύψει".
- Σκεπάζουμε με τη κρέμα βουτύρου, γαρνίρουμε με τη κρέμα γάλακτος και τα φιστίκια.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...