από
Ermioni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Υλικά:
- Μελομακάρονα
- 500 γρ. γάλα
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου για βράσιμο
- Σαντιγί (είτε γκαρνί είτε κρέμα γάλακτος)
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Βάζετε τα μελομακάρονα ως βάση σε ένα πυρέξ ή ανάλογο σκεύος.
Βράζετε την κρέμα με το γάλα αλλά χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη(εκτός και αν το θέλετε να είναι αρκετά γλυκό)και το ρίχνετε πάνω στα μελομακάρονα.
Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει αφού έχετε τυλίξει με μεμβράνη.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ή το γκαρνί και προσθέτετε πάνω από το γλυκό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε κάποια άλλη κρέμα αλλά και να μην προσθέσετε καθόλου σαντιγί!
Βάζετε τα μελομακάρονα ως βάση σε ένα πυρέξ ή ανάλογο σκεύος.
Βράζετε την κρέμα με το γάλα αλλά χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη(εκτός και αν το θέλετε να είναι αρκετά γλυκό)και το ρίχνετε πάνω στα μελομακάρονα.
Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει αφού έχετε τυλίξει με μεμβράνη.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ή το γκαρνί και προσθέτετε πάνω από το γλυκό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε κάποια άλλη κρέμα αλλά και να μην προσθέσετε καθόλου σαντιγί!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...