ΤΥΡΙΑ

ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

Χρώμα: κίτρινο

Προέλευση: Μυτιλήνη

Γεύση: δριμεία, αλμυρή γεύση, ευχάριστο άρωμα

Γάλα: πρόβειο ή μείγμα με κατσικίσιο

Σύσταση: υγρασία 33,6%, λίπος 31,6%, πρωτεΐνες 27%, αλάτι 2,7%, pH 5,3

Επίσης: Διατηρείται σε ελαιόλαδο (από εκεί έχει πάρει και το όνομά του). Θα το ακούσετε και με το όνομα \"κεφαλάκι\". Έχει μικρές οπές διασκορπισμένες σε όλη τη μάζα του.

Τύπος
σκληρό
Χρήση
επιτραπέζιο, σαν σαγανάκι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΣΑΛΑΤΕΣ

Σαλάτα με λιαστή ντομάτα

Υλικά: ρόκα λιαστές ντομάτες λαδοτύρι Μυτιλήνης (ή παρμεζάνα) εκλεκτόν ελαιόλαδο ξίδι μπαλσάμικο Εκτέλεση: Βάζουμε σε σαλατιέρα την ρόκα, την αλατίζουμε και κατόπιν ραντίζουμε με ξίδι μπαλσάμικο....