Σημ.1: Οι πιπεριές να είναι αρκετά μεγάλες
Σημ.2: Όλα τα υλικά εκτός των ζυμαρικών να είναι από πριν στο ψυγείο (πρέπει να είναι κρύα)
Εκτέλεση:
Tip:Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Σημ.2: Όλα τα υλικά εκτός των ζυμαρικών να είναι από πριν στο ψυγείο (πρέπει να είναι κρύα)
Εκτέλεση:
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ψιλοκόβουμε σε τετραγωνάκια 0.5 - 1 εκ. τις πιπερίτσες μας.
- Αφού στραγγίσουμε τα ζυμαρικά, τα αφήνουμε να κρυώσουν ή τα περεχύνουμε με νεράκι για να κρυώσουν γρηγορότερα και τα ξαναστραγγίζουμε.
- Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον "κομματιάζουμε" με τη βοήθεια ενός πηρουνιού σε μπουκίτσες πάχους 2 εκ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε εναλλάξ λίγα-λίγα τα υλικά μας: μακαρόνια, πιπεριές, μαγιονέζα και τόνο.
- Τα ανακατεύουμε όλα καλά (φροντίστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα υλικά, κυρίως να μην είναι πολλά τα μακαρόνια ή υπερβολική η ποσότητα της μαγιονέζας). Αν θέλουμε μεταφέρουμε την τονοσαλάτα μας σε ένα πιο εμφανίσιμο σκεύος
- Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα τουλάχιστον πριν τη σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν οι γεύσεις και να είναι αρκετά δροσερή. Αν μάλιστα τη σερβίρετε με τη βοήθεια δαχτυλιδιού ή με ποτηράκι, για να γίνει ακόμα πιο εμφανίσιμη, θα κερδίσετε επιπλέον πόντους!
Tip:Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...